Blog

Tri tipa naočara koja su Vam potrebna svakog dana

  Tri tipa naočara koja su Vam potrebna svakog dana       Kako bi Vaše oči ostale zdrave, a pritom zaštićene, ponekad nam je neophodno više od jednog para naočara. Naočare kao zaštitnik zdravlja Vaših očiju, kao modni dodatak i kao osnovno optičko pomagalo. Naime, u zavisnosti od obaveza koje imamo u toku dana, menjamo mesto boravka, pa je iz … opširnije»

Šminkanje prema obliku očiju

Šminkanje prema obliku očiju Svaka žena je jedinstvena i lepa. U isto vreme ne postoji žena koja nema mane. Što se tiče lica, greške se mogu lako korigovati šminkom i predstaviti kao prednosti. Svaka žena bi trebalo da zna kako da se našminka tako da istakne prirodne lepote i bude još više atraktivna, a u isto vreme sakrije mane. TAJNE … opširnije»

Poboljšajte vid pri noćnoj vožnji

Poboljšajte vid pri noćnoj vožnji Šta možete učiniti za sebe i svoje voljene kao vozač da bi ste bili sigurni na putu( kolovozu) noću? Prvo procenite svoju sposobnost za sigurnu vožnju i preduzmite sledeće korake: -posetite očnog specijalistu, bar jednom u dve godine ili češće ukoliko imate problema sa zdravljem očiju ili vizuelne smetnje, -Ukoliko imate dijabetes, idite na pregled očiju … opširnije»

Očni nerv

Očni nerv Očni nerv  sadrži 1,2 miliona vlakana, svaki od tih vlakana prenosi impulse koje je stvorila mrežnjača do mozga i omogućava nam da vidimo jasno sliku. Poremećaj očnog nerva se javlja u dva slučaja prilikom rođenja (kao faktor nasleđivanja) ili prilikom spoljašnjih faktora (kao razne bolesti). Poremećaj očnog nerva če izazvati određeni gubitak vida i može napasti jedno ili oba … opširnije»

Nega očiju

Nega očiju- 10 korisnih saveta za negu očiju   1. Jesti mnogo voća i povrća poput šargarepe, spanaća, papaje i manga. Svi oni su bogati beta karotinom koji pomaže u očuvanju zdravlja očiju.   2. Priuštite sebi potreban odmor. Odmor će osvežiti oči i pomoći im da delotvornije funkcionišu.   3. Redovno vežbajte kako bi poboljšali cirkulaciju krvi. Tek tada će … opširnije»

Kako da izaberete pravi oblik naočara

Kako da izaberete pravi oblik naočara Ukoliko nosite dioptrijske naočare sigurno ste bar jednom bile u problemu da izaberete model koji će vam savršeno stajati. A oblik naočara je itekako bitan ako želite da istaknete crte svog lica na pravi način. Pogledajte naš mali vodič i naučite kakav model naočara najbolje odgovara vašem obliku lica. 1. Ovalno: Ovakvo lice je … opširnije»

24 zanimljivosti o oku koje niste znali

Sigurno ste mnogo puta čuli neke zanimljivosti o oku, neke od njih su Vas iznenadile, nasmejale, a neke su Vam se činile potpuno neverovatnim. Kako bi upotpunili svoje znanje, mi smo za Vas napravili listu interesantnih činjenica o ljudskom oku. Pozabavite se čitajući ih. 24 zanimljivosti o oku koje niste znali Rožnjаčа ajkule se koristi u hirurgiji okа, jer je … opširnije»

9 mitova o naočarima za sunce

Sa dolaskom proleća sve je u cvatu, a letnji dani se naziru na horizontu, te je savršeno vreme za kupovinu naočara za sunce. Ali zbog naše želje da imamo najnovije dizajnerske ramove ili najluđe reflektujuće nijanse, često zanemarujemo bezbednost. Lako je zaboraviti da je najvažniji zadatak naočara za sunce da zaštiti naše oči od štetnih UV sunčevih zraka. Srećom, vrlo … opširnije»

Redovni pregledi čuvaju dečije oči

Kompletni preventivni redovni pregledi oka najbolji su način da se sačuva zdravlje očiju kod mališana i problemi uoče na vreme. Nekada, u želji da izbegnu dečji plač, roditelji ne žele, a lekari oklevaju da urade kompletan očni pregled, koji uključuje širenje zenica, pregled očnog dna i određivanje dioptrije. Međutim, samo na taj način sa sigurnošću može da se zna da … opširnije»

Individualni progresivi

Ako imate preko 40g. i imate probleme sa vidom, velika je verovatnoća da je u pitanju prezbiopija, uobičajeno slabljenje vida na blizinu. Ali imamo dobre vesti: danas postoji više rešenja nego ikada pre. Ne morate da nosite više pari naočara (za daljinu i čitanje) ili bifokalne naočare sa vidljivom linijom koje su nosili vaši roditelji. Progresivna stakla nude mekan prelaz … opširnije»


Highslide for Wordpress Plugin