Blog

Zamor očiju

Kako da sprečite zamor očiju ?   Vaše oči daju jasne pokazatelje kada su umorne: osećate peckanje u očima, težinu I slično. Postoje osnovni koraci koje možete preduzeti kako biste … Opširnije »

multifokalna kontaktna sočiva

Multifokalna kontaktna sočiva

Multifokalna kontaktna sočiva     Današnja uznapredovala tehnologija nam je omogućila je I presbiopima da nose kontaktna sočiva I uživaju u jasnom vidu ka svim udaljenostima bez naočara. Ukoliko već … Opširnije »

Vodič za sočiva u boji

Vodič za sočiva u boji Ovaj vodič za sočiva u boji će Vam pomoći da lakše odaberete omiljenu boju kao i da pravilno rukujete njima. Sočiva u boji mogu na … Opširnije »

povrede oka uv zračenjem

Povrede oka UV zračenjem

POVREDE OKA UV ZRAČENJEM   Kako nastaju povrede oka UV zračenjem? Izloženost UV zračenju bez adekvatne zaštite očiju može dovesti do povreda, odnosno površnih oštećenja epitela rožnjače I vežnjače. Zato … Opširnije »

deca i kontaktna sočiva

Deca i kontaktna sočiva

Deca i kontaktna sočiva     Koje godine su idealne za početak nošenja kontaktnih sočiva ? Godine nisu limit. Nose ih I bebe, deca u vrtiću ili predškolskom uzrastu. Za … Opširnije »

Tri tipa naočara koja su Vam potrebna svakog dana

  Tri tipa naočara koja su Vam potrebna svakog dana       Kako bi Vaše oči ostale zdrave, a pritom zaštićene, ponekad nam je neophodno više od jednog para naočara. … Opširnije »

Šminkanje prema obliku očiju

Šminkanje prema obliku očiju Svaka žena je jedinstvena i lepa. U isto vreme ne postoji žena koja nema mane. Što se tiče lica, greške se mogu lako korigovati šminkom i … Opširnije »

Poboljšajte vid pri noćnoj vožnji

Poboljšajte vid pri noćnoj vožnji Šta možete učiniti za sebe i svoje voljene kao vozač da bi ste bili sigurni na putu( kolovozu) noću? Prvo procenite svoju sposobnost za sigurnu vožnju … Opširnije »

Očni nerv

Očni nerv Očni nerv  sadrži 1,2 miliona vlakana, svaki od tih vlakana prenosi impulse koje je stvorila mrežnjača do mozga i omogućava nam da vidimo jasno sliku. Poremećaj očnog nerva se … Opširnije »

Nega očiju

Nega očiju- 10 korisnih saveta za negu očiju   1. Jesti mnogo voća i povrća poput šargarepe, spanaća, papaje i manga. Svi oni su bogati beta karotinom koji pomaže u očuvanju … Opširnije »


Highslide for Wordpress Plugin
logo