Kompjuterizovano vidno polje

 

KOMPJUTERIZOVANO VIDNO POLJE 

 

Kompjuterizovano vidno polje (kompjuterizovana perimetrija) je dijagnostička procedura pomoću koje se postavlja rana dijagnoza glaukoma, procenjuju oštećenja vida nastala kod postojanja glaukoma i prati efikasnost antiglaukomske terapije.

Bazira se na ranom otkrivanju ispada u vidnom polju kojih pacijent često nije ni svestan, a koja se javljaju kao posledica visokog intraouklarnog pritiska.

Uz konsultaciju oftalmologa, a nakon sumnjivih vrednosti očnog pritiska ili promena na očnom dnu, pristupa se dijagnostičkoj proceduri koja traje svega nekoliko minuta. 

Potpuno je bezbolna i bezopasna, pa se samo snimanje odvija u ambulantnim uslovima. 

Ukoliko se utvrdi da postojanje glaukoma, uz odgovarajuću terapiju, rade se kontrole vidnog polja na 6 meseci ili godinu dana, uz savet oftalmologa. Tako će se sa sigurnošću utvrditi da li terapija deluje i odgovara pacijentu.

Kompjuterizovano vidno polje CENA – 2000,00rsd 

 

kompjuterizovano vidno polje

 

 

Kako se izvodi? 

Pacijentu se prvo postavi korekcija za blizinu, pa se testira jedno oko (najčešće prvo desno), tada se emituju svetlosni zraci koje pacijent kada uoči pritiska taster, isto se ponavlja i za drugo oko. Ova dijagnostička metoda se obavlja u zamračenoj prostoriji i ne predstavlja nikakav rizik po pacijenta. Na kraju dobijamo grafički i slikoviti prikaz vidnog polja i te rezultate tumači oftalmolog (glaumatolog).

Rano otkrivanje glaukoma je od velikog značaja. Odgovarajuća terapija koju Vam prepiše glaumatolog može sprečiti dalje napredovanje istog, a pritom ćete zadržati vidnu oštrinu. 

 

kompjuterizovano vidno polje

 

 

Zašto se izvodi ? 

-U cilju otkrivanja glaukoma (uz konsultaciju oftalmologa) 

-Praćenje razvoja glaukoma 

-Kod različitih neuroloških oboljenja 

-Kada je potrebno kod sistematskih pregleda (samo kod određenih profesija) 

U LENSOPTIC OFTALMOLOŠKOJ ORDINACIJI  možete obaviti ovu dijagnostičku proceduru svakog radnog dana, kao i subotom, uz pregled oftalmologa. 

Zakazivanje i dodatne informacije na 0113236029. 

Dobrodošli!


logo