Pahimetrija

pah1pah2Pahimetrija

(CCT – Central Corneal Thickness) je metod merenja debljine rožnjače. Providnost i normalna debljina rožnjače od oko 520 mikrometara omogućuje anatomski integritet očne jabučice i normalno funkcionisanje oka. Jednostavnom upotrebom pahimetra (koristi se ultra-zvuk visoke frekvencije) precizno merimo debljinu rožnjače. Pahimetrija je izuzetno značajna u kontaktologiji prilikom procene stanja i stepena keratokonusa (nepravilne zakrivljenosti rožnjače). Ona se primenjuje i za određivanje debljine rožnjače kod glaukoma i bolesti rožnjače. Debljina rožnjače utiče na preciznost merenja očnog pritiska, a kod nekih oboljenja rožnjača je zadebljana ili istanjena.

Debljinu rožnjače je bitno izmeriti i kada je pacijent zainteresovan za refraktivnu hirurgiju (skidanje dioptrije), kako bi se donela odluka da li je pacijent idealan kandidat i kako bi se utvrdilo koja je metoda najpogodnija. 

Pahimetriju u Specijalitičkoj oftalmološkoj ordinaciji Lensoptic možete obaviti svakog radnog dana i subotom, uz konsultaciju i savet oftalmologa. 

Pahimetrija CENA : 2000,00rsd


logo