Vodič za sočiva u boji

Vodič za sočiva u boji

Ovaj vodič za sočiva u boji će Vam pomoći da lakše odaberete omiljenu boju kao i da pravilno rukujete njima. Sočiva u boji mogu na diskretan, a ipak efektan način promeniti bar na određeni vremenski period promeniti izgled. Vrlo lako ih možete skinuti kada Vam više nisu potrebna (na primer možete ih nositi samo u svečanim prilikama I slično) , a isto tako ih možete nositi svakog dana, a uveče ih skidati pred spavanje.

Sočiva u boji mogu biti sa I bez dioptrije, a njihovo održavanje je isto kao kod održavanja mekih kontaktnih sočiva. U nastavku teksta pročitajte najčešća pitanja u vezi sa sočivima u boji kao I savete kako da ih pravilno I bezbedno koristite.

Da li su kontaknta sočiva u boji bezbedna ?

Zdravlje Vaših očiju je bitno, zato je isto tako bitno da sočiva u boji održavate I koristite onako kako Vam je oftalmolog preporučio. Održavanje je krajnje jednostavno, sve što Vam je potrebno je sredstvo za održavanje I čišćenje mekih kontakntih sočiva, kutijica za čuvanje sočiva I fiziološki rastvor.

Neophodno je da sočiva čuvate u rastvoru od onog momenta kada ih skinete, a čišćenje je obavezno ponoviti pre svakog stavljanja u oko – detaljnije uputstvo pročitajte prateći sledeći link – https://lensoptic.com/optika/kontaktna-sociva/sociva/obuka-za-meka-kontaktna-sociva/

Sočiva u boji nemojte nositi kada ste bolesni ili prehlađeni, ili kada imate alergiju.

Takođe, preporuka je da sa sočivim u boji ne spavate.

Da li mi je potreban recept za nošenje sočiva u boji?

Kada su u pitanju sočiva u boji bez dioptrije I ako nemate smetnji u vidu, recept Vam nije neoophodan.

Tada prosto možete kupiti boju koju želite. Ipak, to je medicinsko pomagalo, pa bi bilo dobro da sočiva probate pre kupovine, kako bi utvrdili da li su Vam dovoljno udobna. Kada su u pitanju sočiva sa dioptrijom, to je moguće za nosioce mekih sočiva (kada imate određenu dioptriju za meka sočiva, bez cilindra). Recept za naočare nije dovoljan za kupovinu mekih sočiva, već je neophodan recept za sočiva. Tada, sočiva kupujete po tom receptu, uz savet oftalmologa.

Koju boju da izaberem?

 

 

Uvek savetujemo da pre kupovine probate sočiva I tako izaberete odgovarajuću boju. Boja često ne bude identična kao na slici, a najviše zavisi od podloge. Tako će na tamnoj podlozi (crna, tamno braon) siva, svetlo plava ili svetlo zelena doći do izražaja, dok će na svetlijoj podlozi svakoj boji biti “lakše” da dođe do izražaja.

Ukoliko želite da zakažete probu sočiva u boji ili da poručite novi par – kontaktirajte nas na 0113236029.

Dobrodošli!


logo