OCT – Pregled oka i makule

OCT – PREGLED OKA-MAKULE-OČNOG ŽIVCA

OCT – OPTIČKA KOHERENTNA TOMOGRAFIJA

 

Optička koherentna tomografija (OCT) predstavlja neinvazivnu, neškodljivu metodu koja omogućava najsavremeniji način snimanja struktura zadnjeg i prednjeg segmenta oka. Jedna je od najnaprednijih i najpreciznijih metoda koja je dovela do revolucije u dijagnostikovanju bolesti mrežnjače i praćenja učinka terapije. Udruženom analizom stereometrijskih parametara vidnog živca, sloja nervnih vlakana okolne mrežnjace i stanja makule – žute mrlje. Tako su moguća precizna praćenja promena na pomenutim strukturama i otkrivanje bolesti dosta ranije. Ovo je moguće pre pojave bilo kakvih simptoma, što omogućava blagovremeno otkrivanje i bolju kontrolu bolesti.

Naročito se savetuje kod glaukoma, rupture makule, edema različitog porekla, degeneracije makule i slično.

U Lensoptic oftalmološkoj ordinaciji možete za jako kratko vreme doći do rezultata i konsultacije sa oftalmologom, kao i odgovarajuće terapije. 

OCT CENA : 

OCT PREGLED OKA I MAKULE – OČNOG ŽIVCA – CENA  4000,00rsd 

Oct tumačenje : 2500,00rsd

Uštedite uz paket :

GLAUKOM PAKET : OCT, KOMPJUTERIZOVANO VIDNO POLJE, MERENJE OČNOG PRITISKA, GONIOSKOPIJA I PREGLED SPECIJALISTE – CENA 8500,00 (puna cena 13500,00rsd) 

KAKO SE DOLAZI DO NALAZA?

Veoma je jednostavna, kratkotrajna, bezbolna, komforna za pacijenta, može se ponavljati neograničen broj puta. Ovom metodom dobijaju se poprečni preseci unutrašnjih struktura tkiva, slično histološkim preparatima, pa se u praksi naziva i „optičkom biopsijom“.

 

oct pregled oka

 

PREDNOSTI

Indikacije za OCT su mnogobrojne, a kontraindikacija nema, tako da svaku promenu na očnom dnu, posebno u makuli, možemo snimiti i pratiti pomoću OCT-a.
Ono što OCT snimanje razlikuje od drugih dijagnostičkih metoda jeste izuzetno visoka rezolucija snimanja od svega nekoliko mikrona. Poređenja radi minimalna promena koja se može uočiti ultrazvukom oka je 1 mm. OCT je jedan od najvažnijih dijagnostičkih metoda u neuro-oftalmološkoj praksi.

LENSOPTIC I OCT

„LENSOPTIC“ OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA  poseduje najkvaliteniji OCT uredjaj na svetskom tržištu (TOPCON 3D OCT-1 MAESTRO) koji poseduje nekoliko načina snimanja, kako zadnjeg segmenta (žute mrlje i očnog živca, debljina nervnih vlakana mrežnjače), tako i prednjeg segmenta oka (utvrdjivanje debljine slojeva rožnjače i sagledavanje komornog ugla).
Vreme snimanja je izuzetno kratko, svega nekoliko sekundi, u ambulantnim uslovima, zahvaljujući obučenosti našeg tima.
Moguće je po potrebi širenje zenica.

TOPCON 3D OCT-1 MAESTRO omogućava da se upotpuni dijagnostika monogobrojnih oboljenja mrežnjače (dijabetične retinopatije, senilne
degeneracije makule i ostalih degenerativnih oboljenja…) i glaukoma.

Oftalmolški pregled, kao i samo snimanje u specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji Lensoptic obavlja isključivo oftalmolog uz prisustvo medicinske sestre. 

Zakazivanje kao i dodatne informacije o pregledu/snimanju na 0113236029.

Dobro nam došli!

 


Highslide for Wordpress Plugin