Čmičak

Čmičak

Čmičak (Halacion) – javlja se kao hronično zapaljenje Majemovih žlezda. Najčešče nastaje kod ljudi koji imaju hronični blefaritis.

Čmičak se javlja kako sa unutrašnje, tako I sa spoljašnje strane kapka. Ne utiče na vid, ali može izazivati nelagodnost I bol.

Uzrokuje ga bakterija Staphylococcus.

Čmičak

Čmičak simptomi :

Sve počinje sa crvenilom, I osetljivosti dela kapka gde će se formirati “loptica”. Kada se formira loptica, ona je najčešće crvena I bolna. Moguć je I otok čitavog kapka, ne samo jednog dela gde se formirao čmičak. Prisutan je I svrab I peckanje oka, kao I suzenje oka.

Lečenje čmička

U prvih nedelju dana najbolje bi bilo da se upaljeno mesto tretira suvim toplim oblogama više puta dnevno. Sadržaj uglavnom nakon par dana iscuri, povlači se crvenilo I otok. Ukoliko se to ne desi nakon par dana, unutar te loptice formira se halacion. Halacion se može ukloniti hirurškim putem.

Od izutetne važnosti je da na vreme posetite oftalmologa, sa prvim simptomima, kako bi se terapija sprovela na vreme, I kako biste sprečili nastanak halaciona.

U Lensoptic oftalmološkoj ordinaciji možete zakazati pregled koji obavljaju isključivo oftalmolozi, I možete biti sigurni da će uz pravilno korišćenje terapije pomenuti problem brzo nestati.

Cenovnik oftalmološkog pregleda

Kontakt telefon za zakazivanje je 011/3236029.

Dobrodošli!


logo