Tri tipa naočara koja su Vam potrebna svakog dana

 

Tri tipa naočara koja su Vam potrebna svakog dana 

 

 

 Kako bi Vaše oči ostale zdrave, a pritom zaštićene, ponekad nam je neophodno više od jednog para naočara. Naočare kao zaštitnik zdravlja Vaših očiju, kao modni dodatak i kao osnovno optičko pomagalo.

Naime, u zavisnosti od obaveza koje imamo u toku dana, menjamo mesto boravka, pa je iz tog razloga najzdravije da imamo baš ova 3 tipa naočara :

1. Svakodnevne naočare

2. Naočare za rad za računarom (koje imaju adekvatnu zaštitu)

3. Sunčane naočare (sa dobrom zaštitom od štetnog sunčevog zračenja)

 

1. Svakodnevne naočare (prepisane od strane oftalmologa)

 

Verovatno I najbitniji par naočara je onaj koji ćete koristiti pri obavljanju dnevnih obaveza. Čitajući novine, knjige, gledajući tv, odlazak u bioskop I slično. Najbitnije je naravno, pravilno određena dioptrija, kako bi Vaš vid bio kristalno jasan u svakom momentu. Kada je dioptrija veća, bitno je da je index tanjenja veći kako bi Vaša stakla bila lakša, pa samim tim nećete praviti pritisak na nosu koji može biti nelagodan. Prema tome, izaberite tip naočara koji Vam je najudobniji, koji Vas nigde ne steže, niti pada pri naglim pokretima, kako ga ne biste slomili. Bez obzira da li primarno nosite kontaktna sočiva, par naočara je najzdraviji u kombinaciji sa istim. Naime, naočare možete nositi kada ste prehlađeni ili bolesni, jer je tada nebezbedno nositi kontaktna sočiva.

 

2. Naočare za rad za računarom

 

Ovo se odnosi samo na one koji više od 4h dnevno provode za računarom.

Danas kada sve više ljudi provode veliki deo dana za računarom, oči postaju izloženije, pa samim tim I opterećenije konstantnim radom na blizu. Samim tim podložne štetnom zračenju računara, mobilnih telefona i slično. Ono na šta mnogi ne obraćaju pažnju jesu neželjene posledice dugog rada za računarom bez adekvatne zaštite. Simptomi koje možete primetiti jesu :

  • suve oči
  • zamućen vid u određenim momentima
  • crvenilo I suzenje očiju
  • zamor očiju koji onemogućava dobru kocentraciju

Ono što Vam ovakav par naočara pruža jeste adekvatna zaštita koji može sprečiti ovakve simptome, a samim tim Vama olakšati rad za računarom. Bez obrzira da li imate dioptriju ili je nemate, ukoliko radite ili provodite dosta vremena za računarom, ovakav par naočara će Vam biti od značajne pomoći.

 

3. Sunčane naočare

 

Dobre sunčane naočare sa filterima protiv ultravioletnog zračenja neće samo zaštiti Vaše oči, već će Vam I pomoći pri vožnji, dati Vam čist vid na odmoru ili slično. Ukoliko Vaše sunčane naočare imaju I polarizaciju, to će umanjiti odbljeske kada ste na moru (odbljesak od vode) ili na planini (odbljesak od beline snega) , pa će Vam biti znatno ugodnije. Kvalitetan par sunčanih naočara dugoročno čuvaju zdravje Vaših očiju koje je danas neprocenjivo.

Lensoptic, u saradnji sa Essilor-om (Francuska) Vam može ponuditi najkvalitetnije naočare sa maksimalnim zaštitama koje će obezbediti kristalno jasan vid po pristupačnim cenama. 

Dobrodošli!


logo