BLUE GLIDE

Blue glide – Lensoptic – Očna kuća Marjanović

Stakla za zaštitu od štetnog zračenja računara, mobilnog telefona, tableta…
 
blue glide naočare za vid
 
 
Savremeni način života, korišćenje savremene tehnologije i uređaja uveliko nam olakšava život i štedi vreme i energiju, međutim, savremene tehnologije zahtevaju i promene u načinu zaštite našeg organizma. S obzirom da se iz dana u dan sve više udaljavamo od starog načina života, mnogo kasnije završavamo svoje dnevne obaveze i izlažemo se noćnoj rasveti, odnosno veštačkom osvetljenju, velikim korakom se približavamo mondenskom načinu življenja. Imajući u vidu navedene promene u načinu života, našem organizmu je neophodno obezbediti i nove vidove zaštite.
 
Vodeći se tom činjenicom, odlučili smo da nastavimo da pratimo zahteve i potrebe naših korisnika, te smo u skladu sa tim proizveli novi zaštitni lter koji nanosimo na sočiva i omogućavamo Vašem oku adekvatnu zaštitu. Oftalmološke asocijacije navode da 70-75% osoba koje rade na računarima i koje su izložene emitovanju veštačke plave svetlosti duže od dva sata dnevno, imaju problem sa vidom. Emitovanje i delovanje veštačke plave svetlosti na ljudski organizam je jedan od faktora koji dugotrajnim delovanjem drastično narušava kompletno zdravstveno stanje osobe a pre svega oka, jer je direktno izloženo delovanju.
 
izgled blueNaime, nova vrsta aktivnih ekrana na uređajima koje koristimo svakodnevno, noćna rasveta na ulicama, vestačka rasveta po zatvorenim objektima, rasveta koja se koristi u automobilskoj industriji, emituju drugačiji spektar svetlosti od onog koji je prirodno izbalansiran i na koji se naš organizam privikao tokom evolucije. Široki spektar plave svetlostikoji se emituje svuda oko nas uzrokuje potpunu degeneraciju vidnih ćelija (svetlost kratkih talasnih dužina oštećuje ćelije i metaboličke procese našeg oka) koje se nakupljaju u oku i dovode do nastanka mrene. Delovanje plave svetlosti usko je povezano i sa lučenjem hormona melatonina koji u našem organizmu ima ulogu u regulaciji životnog ritma. Prekomerno ili nedovoljno lučenje pomenutog hormona dovodi naš organizam u stanje poremećene hormonske ravnoteže.
 
Pod uticajem emitovanja plave veštačke svetlosti naše telo nastavlja da luči dnevne hormone, uključujući i hormon stresa. Ukoliko poremetimo biološki sat koji našem telu i mozgu određuje vreme odmora, počećemo da patimo od mnogih problema i bolesti, kao što su kardiovaskularne bolesti, dijabetes, prekomerna težina, nesanica, depresija i mnoge druge. Ne zaboravimo da su naša životna i radna produktivnost uvećane ukoliko se naše telo i mozak odmore na prirodan način.
Imajući u vidu sve faktore i uticaje koje smo spomenuli, razvili smo novi lter za zaštitu koji štiti naš organizam od delovanja plave svetlosti – BLUE Glide!
 
 BlueGlide:
• Usporava makularnu degeneraciju oka
• Neutrališe delovanje veštačke plave svetlosti
• Poboljšava kontrastnu percepciju, nudi prirodniji doživljaj boja
• Smanjuje odsjaj za ugodniji i opušteniji vid
• Štiti dioptrijsko sočivo od ogrebotina, masnoća, prašine, vode i prljavštine

logo