Šminkanje prema obliku očiju

Šminkanje prema obliku očiju

Svaka žena je jedinstvena i lepa. U isto vreme ne postoji žena koja nema mane. Što se tiče lica, greške se mogu lako korigovati šminkom i predstaviti kao prednosti.

Svaka žena bi trebalo da zna kako da se našminka tako da istakne prirodne lepote i bude još više atraktivna, a u isto vreme sakrije mane.

TAJNE KRUPNIH OČIJU

Tamne nijanse senki čine Vaše oči vizuelno manjim, dok svetle nijanse čine da izgledaju veće, širom otvorene. Ako želite da kreirate efekat velikih, lepih očiju izaberite svetle senke za oči. Nikada ne iscrtavjte unutrašnju ivicu donjih trepavica, jer tako oči vizuelno izgledaju manje.

ŠMINKANJE ZA DUBOKO USAĐENE OČI

Birajte svetle i sedefaste nijanse senke za oči, jer čine da Vaše oči izgledaju vizuelno veće. Nanesite svetlu senku na kapak od unutrašnjeg ugla oka do spoljašnjeg i malo pređite ivicu. Svetlije boje trebalo bi primeniti i na sredinu kapka a tamnije boje na i malo iznad prevoja. Neka izgleda kao da se boje pretapaju.

sminka

ŠMINKANJE ZA ŠIROKO USAĐENE OČI

Vizuelno možete smanjiti raspon između očiju ako primenite tamnije nijanse senke od spoljašnjeg ugla oka do sredine kapaka.

ŠMINKA ZA BLISKO POSTAVLJENE OČI

Primenite korektor na unutrašnje uglove oba oka. Koristeći alajner izvucite veoma tanku liniju tik do korena gornjih trepavica. Nanesite veoma tanak sloj svetle senke od unutrašnjeg ugla  oka do sredine kapka. Zatim nanesite tamniju senku počev od sredine kapka ka spoljnom uglu. Koristite više maskare na trepavicama  bliže spoljnom uglu oka.

ŠMINKA ZA ONE KOJI NOSE NAOČARE ZA VID

Ako je okvir Vaših naočara neke jarke boje, nije neophodno da dodate boje i na Vaše kapke. Bolje obratite pažnju na trepavice i stavite akcenat na njih. Da bi Vam trepavice bile gušće i izgledaju peperjasto primenite maskaru od korena do vrhova. Važno je da Vaše obrve i oči odrede oblik lica, ali ne naočare.


logo