Polarizovane naočare

Polarizovane naočare

 

 

Šta su to polarizovane naočare I zašto su nam one potrebne ?

Vreme je za nove sunčane naočare, a mi ćemo Vam pomoći da izaberete one koje će najbolje zaštiti Vaše oči od štetnog sunčevog zračenja. Kada kupujemo naočare, najpre je bitno da imaju zaštitu od UV zračenja, a takođe, ne smemo da zaboravimo koliko je bitno da stakla budu polarizovana, a u nastavku teksta ćemo objasniti koje su njihove prednosti.

Koje su prednosti polarizovanih naočara ?

“Obične” naočare za sunce samo smanjuju svetlost, dok polarizovane takođe smanjuju nivo refleksije (blještanja) svetlosti sa ravnih površina. Takva refleksija može biti vrlo neugodna, naročito može smetati prilikom vožnje automobilom, ili prilikom skijanja, letovanja I slično.

Polarizovana stakla sadrže poseban filter koji odbija refleksiju, eleminišu neprijatno blještanje , I pružaju kristalno jasan vid, bez umaranja očiju.

Kako izbrati odgovarajuće polarizovane sunčane naočare ?

1. UV zaštita

Odgovarajuća zaštita od UV zračenja je od izuzetne važnosti kada kupujete naočare za sunce. UV zraci mogu imati uticaj na zdravlje Vaših očiju, pa je jako bitno da ih zaštitite. Prateći sledeći link pogledajte koji su negatvni uticaju UV zraka na Vaše oči .

2. Odgovarajuć sunčani ram

Kako biste pronašli ram koji Vam najviše odgovara najverovatnije ćete isprobati dosta različitih modela. Najbitnije je da pratite par osnovnih (školskih) pravila kako bi Vam I naočare tehnični odgovarale – prateći sledeći link pogledajte osnovna pravila pri izboru okvira – izaberite odgovarajuć ram

ONLINE PRODAVNICA NAOČARA – pratite sledeći link i pogledajte dostupne modele.

3. Naočare za sunce sa dioptrijom

Ukoliko imate određenu dioptriju za naočare, leti može biti vrlo neugodno da nosite naočare za sunce bez dioptrije. U našoj specijalizovanoj optičkoj prodavnici možete kupiti stakla sa svim potrebnim zaštitama – SA VAŠOM DIOPTRIJOM .

4. Izaberite boju sunčanih stakala

Osim neophodnih zaštita na sunčanim staklima možete birati I boju stakala kako bi se savršeno uklopio sa Vašim ramom. Takođe, stakla mogu biti gradual, ogledala, jedna boja…

U našoj optici ispunjavamo sve želje.

Dobrodošli!


logo