Hrana za Vaše oči

Hrana za Vaše oči

Zbog stalnog gledanja u monitore kompjutera ili laptopa oči su izložene zračenjima zbog kojih vid slabi. Ipak, kako biste što duže izdržali bez potrebe za naočarima ili sprečili povećanje dioptrije, evo nekoliko namirnica koje vam u tome mogu pomoći.
1. Bobičasto voće
Jagode, maline i borovnice bogate su antioksidansima te na taj način sprečavaju pojavu mrene na oku te jačaju očne mišiće. Bar jednom nedeljno se počasite sa svežim bobičastim voćem i oči će vam biti zahvalne..
2. Šargarepa
Možda najpoznatija hrana za bolji vid i zdravlje očiju je šargarepa. Bogata vitaminom A – pomaže u sprečavanju pojave noćnog slepila jačaju mišiće u oku. Za vid je dobro i narandžasto voće poput dinje, manga i narandže.
3. Biftek
Bogat cinkom koji pomaže telu apsorbovati antioksidanse, biftek je izrazito dobar za zdravlje očiju. Priuštite si tu i tamo gozbu za nepce i oči.
4. Losos
Ova riba severnih mora obiluje Omega 3 masnim kiselinama koje pomažu u boljem funkcionisanju mrežnjače oka. Pokušajte makar dva puta nedeljno unositi Omega 3 masnu kiseline kroz belu ribu poput haringe i pastrmke.
5. Bademi
Još jedan vitamin izrazito bitan za zdravlje očiju je vitamin E koji ćete naći u bademima. Umesto kaloričnih grickalica, odaberite bademe i imaćete bolji pogled na svet i vlastitu liniju.


Highslide for Wordpress Plugin