Oftalmolog

Oftalmolog

Rani simptomi oboljenja oka, ili refrakcija ne moraju biti tako očigledni, međutim, sva oboljenja I eventualne korekcije dioptrije možete ustanoviti na vreme ukoliko Vas pregleda oftalmolog.
Oftalmolog može odgovoriti na sva vaša pitanja I nedoumice kada su u pitanju očna oboljenja, postoperativni saveti…

U Lensoptic Multifocal centru su Vam dostupni najbolji očni lekari iz svoje struke, koji će Vam najpreciznije dijagnostikovati eventualno očno oboljenje, korigovati dioptriju (naočarima ili kontaktnim sočivima) ili Vas posavetovati ukoliko imate neki oftalmološki problem. Potpuna posvećenost pacijentima je naš prioritet, a o tome govore naši mnogobrojni pacijenti, I to da postojimo već 20 godina, zahvaljujući Vama.

oftalmolog

Uža specijalnost naše ordinacije jeste opšta oftalmologija, kontaktologija I glaukom, kontrolisanje očnog pritiska I niz dijagnostičkih pregleda.

Konjunktivitis, infekcije, alergije oka, utvrđivanje dioptrije, pregled za kontaktna sočiva, merenje očnog pritiska, pregled očnog dna… samo su neki od najčešćih razloga za javljanje očnom lekaru. 

Oftalmološki pregled cene – pratite sledeći link i pogledajte naš cenovnik 

OFTALMOLOG – OFTALMOLOŠKI PREGLED

Očni pregledi koje možete obaviti kod nas:

  • utvrđivanje dioptrije za blizinu, daljinu i srednju distancu;
  • fitovanje i određivanje svih vrsta kontaktnim sočiva prema tipu dioptrije i potreba pacijenata;
  • obuka za nošenje kontaktnih sočiva;
  • provera prohodnosti suznih kanala
  • merenje intraokularnog pritiska i pregled očnog dna
  • instrumentalna epilacija trepavica
  • specijalistički pregledi za galukom 
  • prividnost očnih medija, zamućivanje sočiva – postojanje katarakte kao i praćenje njenog razvijanja
  • postoperativni saveti i konsultacije
  • dijabetička retinopatija
  • degeneracija žute mrlje
  • određivanje sočiva kod keratokonusa 
  • određivanje i fitovanje skleralnih kontaktnih sočiva 

Dijagnostičke metode koje možete obaviti kod nas :

 

Sve preglede obavlja lekar specijalisti oftalmolog uz pomoć medicinske sestre

Cenovnik svih pregleda i dijagnostičkih metoda pogledajte ne sledećem linku – https://lensoptic.com/cenovnik/Oftalmolog

Različita stanja, bolesti oka i tegobe su razlog za javljanje oftalmologu. 

Crvenilo oka, peckanje, suzenje oka, konjunktivitis, blefaritis samo su neki od simptoma kada je neophodan hitan pregled i terapija od strane oftalmologa kako bi se simptomi ublažili ili nestali. 

Pregled počinje uzimanjem anamneze od pacijenta, nakon toga pristupa se pre svega pregledu prednjeg segmenta oka. On nam pokazuje da li postoje neke patološke promene, reakcija na alergene, stanje rožnjače i slično. Nakon toga možemo preći na zadnji segment oka i pregled očnog dna. Ukoliko se primete promene na očnom dnu , lekar može posavetovati širenje zenica ili neku drugu dijagnostičku metodu kako bi bolje prepoznao o kakvim se promenama radi. 

Određivanje dioptrije je takođe deo oftalmološkog pregleda, gde se , ukoliko je potrebno i šire zenice kako bi se sprečila akomodacija oka i došlo do objektivne dioptrije. 

Kada su u pitanju nešto kompleksnija stanja ili bolesti oka popust glaukoma, degeneracije žute mrlje, keratokonus, katarakta i slično, najčešće se nakon opšteg pregleda predlaže OCT (dijagnostička metoda), vidno polje, pahimetrija, merenje očnog prtiska i slično. Na taj način se može precizno doći do rezultata i pripisati se adekvatna terapija. U ovakvim slučajevima savetuju se i češće kontrole kako bi se pratilo stanje i napredovanje bolesti. 

Stručan tim oftalmologa koji ordinira u našoj specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji možete pogledati prateći sledeći link 

Sve informacije, konsultacije i zakazivanja možete obaviti pozivom na 0113236029

Dobrodošli!


logo