Dioptrijska plastika

VRSTE PLASTIKE 

Sve o dioptrijskim staklima – monofokalna, bifokalna i progresivna (multifokalna) 

Progresivna stakla za razliku od monofokalnih (jedna dioptrija) i bifokalnih (dve dioptrije) imaju više dioptrija s neprimetnim prelazom. Glavna prednost progresiva je da se jedne naočare koriste za gledanje na sve udaljenosti. Unazad desetak godina došlo je do velikog tehnološkog napretka u izradi progresivnih naočara. Razlika između progresiva koji su dizajnirani pre desetak i više godina i “novih progresiva” je u tome što “novi” imaju puno šire vidno polje za daljinu, srednju udaljenost i blizinu, a što je područje za određenu udaljenost šire, odnosno područje nejasnog vida manje to je komfor i oštrina vida veća. Sve to je i povezano s brzinom i jednostavnošću privikavanja. Obzirom da ovaj tip naočara u odnosu na monofokale ima smanjeno vidno polje potreban je određen period prilagđavanja korisnika. Preporučuje se da se odmah počnu nositi Vaše nove naočare i da ih trbe nositi kontinuirano. Taj proces katkad traje samo nekoliko dana ali kod nekih korisnika i duže pre nego im nove naočare postanu potpuno ugodne za nošenje, dioptrijska plastika.

Bifokalna stakla su ona koja ispravljaju vid za blizinu i daljinu, ali nema srednje udaljenosti – vidljiv je prelaz na staklima i skok dioptrija prilikom gledanja.

Office progresiv su idealna stakla za sve aktivnosti, ne samo u neposrednoj blizini nego i na veće udaljenosti. Njima jasno vidite ne samo neposrednu blizinu, nego i kad dignete pogled i dalje vidite jasno. Dok radite na računaru, čitate, kuvate ili radite u poslovnom okruzenju, ne morate dizati pogled preko okvira – uvek ste u kontaktu s okolinom. Puno je bolje rešenje za vid na blizu od standardnih naočara iste namene. Ne morate nositi svoje naočare češće nego obično ali zato:
– Imate savršen komfor kada ih trebate
– Nemate ograničenja u okruženju u kojem ih koristite
– Vaši pokreti su potpuno prirodni.

Fotoosetljiva stakla (Transitions) brzo reaguju na promene jačine svetla te Vam tako osiguravaju savršen kvalitet vida pri sunčevoj svetlosti kao i u tamnijim prostorijama ili u sumraku, u zatvorenom kao i na otvorenom prostoru. Brzo se zatamnjuju i odtamnjuju. U zatvorenom prostoru štite od veštačkog svetla i pogodne su za rad na računaru. Na otvorenom štite od dnevne svetlosti. Otkrijte i vi udobnost, sigurnost i eleganciju Transitions – naočara:
– Veoma lagani sintetički materijali
– Smanjeno blještanje, ravnomerno zatamnjenje
– Ugodni i moderni smeđi i sivi tonovi
– Pouzdana UV – zaštita
– Otpornost na lomljenje
– Čvrste i otporne na ogrebotine
Transitions stakla nude 100% zaštitu od UVA i UVB – zraka

Monofokalna stakla su ona koja se koriste kao pomagalo za samo jednu udaljenost (blizinu ili daljinu).

Putem naše online prodavnice možete pogledati dioptrijske ramove.


logo