Sunčane naočare

  NEVEROVATNA AKCIJA SUNČANIH NAOČARA! 

 

naočare za sunce

 

SVI PROŠLOGODIŠNJI MODELI SNIŽENI DO  60%

 Avanglion, Polarglare – Već od  5500,00rsd

 

suncane naocareSvakome je potreban par sunčanih naočara. Ako su pravilno izabrane, štite nas od sunčevih zraka, ali i privlače zadivljene poglede. One su modni detalj koji ide uz sve od kupaćeg kostima i džinsa do elegantnih haljina i odela. Mnogo više od zaštite od sunca, one su deo vaše svakodnevne garderobe i najbitniji deo asesoara.

Odaberite sunčane naočare koje odlično izgledaju i štite vaše oči
Veliki izbor sunčanih naočara svih stilova, cena i karakteristika ponekad otežava odluku o kupovini najboljeg para naočara. Pronalaženje onih koje vam se sviđaju, lakše je ako počnete razmišljati o svom mogućem izboru sada, pre nego što krenete u kupovinu. Šta trebate tražiti od sunčanih naočara? Tri bitne stvari: kvalitetnu zaštitu očiju, udobnost i fantastičan stil.

Stavite UV zaštitu na vašu listu karakteristika koje tražite od sunčanih naočara
Vaše sunčane naočare moraju pružiti zaštitu od ultraljubičastog zračenja, komponente sunca koja pospešuje očne bolesti. FDA, vladina agencija koja nadgleda proizvodnju i prodaju sunčanih naočara u SAD-u, preporučuje da potražite sunčane naočare sa staklima koje blokiraju 99-100% UVA i UVB zračenja. Na oznaci bi trebalo pisati ili UV 400 ili 100% UV zaštita.

Lensoptic ponuda sunčanih naočara
Lensoptic Vam nudi veliki broj standardnih modela sunčanih naočara, kao i najnovije modele renomiranih svetskih brandova: Ray Ban, Vogue, Police, Tommy Hilfinger, Guess i Gant.

Materijali stakla kod sunčanih naočara
Razlika između materijala stakla sunčanih naočara je prilično mala. Neke površine su teže od drugih, a neke vrste su izdržljivije. Tri materijala se najčešće koriste za stakla sunčanih naočara:
• polikarbonat – dugotrajna lagana plastika.
• CR-39 – plastika obično korištena u lećama propisanog kvaliteta.
• Staklo – izdržljivo, ali mnogo teže za nositi.

Boja stakla sunčanih naočara i drugi slojevi
UV filtriranje je jedan od slojeva koji se primenjuje na stakla naočara, ali postoje mnogi drugi. Boja stakla služi za apsorpciju svetlosti koja prolazi kroz njih. Boja koju izaberete je stvar ličnog ukusa, ali trebali bi uzeti u obzir nekoliko važnih prednosti vezanih uz boju.
• Siva boja stakla smanjuje jačinu osvetljenja ali ne iskrivljuje boje.
• Smeđa i boja ćilibara smanjuju bleštavilo, uključujući i bleštavilo koje stvara plava frekvencija u Suncu a koje može učiniti da predmeti izgledaju maglovito. Smeđa i stakla boje ćilibara iskrivljuju boje više od sive.
• Žuta boja stakla smanjuje maglovitost od plavog svetla bolje od smeđe, tako da stvarno izoštrava pogled, ali uzrokuje veće izobličenje boja.
• Zelene nijanse stakla smanjuju bleštavilo i pomažu filtrirati nešto plavog svetla. Pružaju dobar kontrast između predmeta.
• Ružičasta stakla bi možda bile dobar izbor ukoliko ucestvujete u vodenim sportovima ili drugim aktivnostima na otvorenom, jer one pružaju dobar kontrast za predmete gledane na plavoj ili zelenoj pozadini.

Sunčane naočare sa polarizovanim staklima
Polarizovani sloj na staklima smanjuje bleštavilo koje nastaje kada se svetlo odbije od nekih predmeta, kao što su voda, asfalt i druge slične površine. 

XPERIO™ Superiorna generacija sočiva za sunce

Xperio™ polarizaciona sočiva vam pružaju  više od same zaštite od sunca i blještanja.Dopuštaju vam da doživite svet sigurnije i lepše zahvaljujući:

  • Eliminacija neugodnog i opasnog blještanja
  • 100% UVA/UVB zaštita
  • Istinska percepcija boja
  • Redukcija svetla – bolji komfor
  • Jasnoća vida
  • Bolji kontrast
  • Superiorna otpornost na ogrebotine
  • Xperio™ polarizaciona sočiva poboljšavaju vreme reakcije za vreme vožnje, omogućavajući vozaču da zaustavi automobil 7 metara ranije pri brzini od 80km/h (dužina raskrsnice)

 

 Siva stakla su idealna za brzu vožnju, a takođe dobro odbijaju refleksiju

 

 Braon stakla Vam daju sigurnost i udobnost na putu.

 

 

Narandžasta stakla su idealna za planinarenje i razlne sportske aktivnosti.

 

Takođe, polarizovana stakla su idealna za skijanje i različite zimske sportove. Umanjiće blještavilo snega, a komfor će biti daleko veći nego sa sunčanim staklima. 

 

Sunčane naočare sa staklima kao ogledala
Neke sunčane naočare imaju reflektujuću površinu na spoljašnjem delu stakla. Iako su jako popularne, lako ih je ogrebati jer se takva površina na staklima primenjuje poslednja.

Sunčane naočare sa antirefleksnim slojem
Antireflektujući sloj smanjuje refleksiju izazvanu svetlom koje pogađa zadnji deo sočiva, sprečavajući odbijanje svetla u oči.

Oblici okvira sunčanih naočara
Okviri sunčanih naočara izrađeni su od plastike, osnovnih metala, titana, aluminijuma i mnogih drugih materijala. Treba da probate razne vrste okvira kako bi uporedili njihovu težinu i osetili koje vam najviše prijaju.

Deci takođe trebaju sunčane naočare
Pri kupovini sunčanih naočara za decu imajte na umu da je deci potrebna zaštita od UV zračenja i bleštavila. Zaboravite one male slabe igračke sunčane naočare – kupite im nešto što će im zaštititi oči.

Sunčane naočare s dodatnom zaštitom očiju
• Stakla sunčanih naočara koje su uvijene prema predlošcima zadržavaju više svetlosti i UV zračenja od tipičnih stakala.
• Nabacite šešir širokog oboda za veću zaštitu od sunca. To će pomoći u održavanju zdravog i mlađeg izgleda kože. Stručnjaci kažu da što se manje mrštimo, imamo manje bora.

Odaberite sunčane naočare koje odgovaraju vašem stilu
Stilovi sunčanih naočara se menjaju svake godine, baš kao i svaka druga moda, ali izbor je tako raznovrstan da nijedan par naočara neće nikad zaista biti van mode. A kako sunčane naočare ne moraju biti skupe da bi bile efektivne, ne morate potrošiti bogatstvo da bi ste nabavili novu kolekciju.
Dizajnerske i specijalizovane sunčane naočare, poput onih koje se koriste za sport, imaju veću cenu nego većina drugih naočara, ali možete pronaći sve vrste modernih naočara po povoljnim cenama. Samo je bitno da pogledate oznaku za UV zračenje.
Osim ako već znate koji oblik okvira izgleda dobro na vama, idite u kupovinu i probajte što više stilova naočara. Ako možete dobiti dozvolu, prošetajte i vani s njima, a to se najčešće i dopušta, tako da možete saznati kako zapravo fukncionišu pod direktnom sunčevom svetlošću.

 

NAOČARE ZA SUNCE

 

Naočare za sunce koje su obeležile istoriju

Veliki broj svetskih zvezda postale su prepoznatljive prema određenom stilu, tako na primer za Odri Hepbern vezujemo “mačkaste naočare”.
Lenonke – Vezujemo za 60te godine, i čuvenog muzičara Džona Lenona po kome su i dobile naziv. naocare za sunce

Mačkaste naočare za sunce – Odri Hebpern ih je dovela na velika vrata, naime, sam njihov oblik je jako specifičan i doprinosi glamuroznom izgledu, danas su jako popularne u nešto drugačijem obliku nego tada.

naocare za sunce

Pilotske naočare – Dobili su taj naziv baš zato što su ih nosili američki piloti za vreme Drugog svetskog rata, na scenu ih je doveo između ostalih Bob Dilan.

suncane naocare

Naočare sa ukrašenim ramom – 50tih godina svi su hteli da se izdvajaju po nečemu, da budu upečatljivi, jedan od načina kako su to radili, bile su naočare sa ukrašenim ramom. One su zabavne, neobične, drugačije i mogu na različite načine predstaviti ličnost koja ih nosi. Danas su prisutne u najraznovrsnijim oblicima.

naocare za sunce

Bajkerske naočare – 50ih i 60ih godina je bio popularan minimalistički fazon, tako se taj trend preneo na naočare za sunce. One su poznate popularne po tadašnjoj velikoj zvezdi Sofiji Loren.

naocare za sunce

 


logo