Naočare za kompjuter

NAOČARE ZA KOMPJUTER

 

naočare za kompjuter

Danas, sve veći broj ljudi je vezano za računar, tablet, mobilni telefon … Bilo da ste profesionalno vezani za neki od ovih uređaja, ili jednostavno provodite više od 4 sata izloženi njihovom zračenju, sigurno ste primetili zamor ,suvoću oka I slično. Kontinuirano izlaganje ovakvom zračenju može dovesti do čestih glavobolja,povremenih zamagljenja vida, povećanja postojeće dioptrije ili do nastanka nove. Rešenje za ovakav problem koji danas ima veliki broj radno aktivnog stanovništva bile bi specijalna stakla koja bi vaše oči štitila od štetnog kompjuterskog zračenja. Naočare za kompjuter sprečile bi sve negativne posledice dugotrajnog rada za računarom.

Ovakva stakla možete ugraditi u bilo koji dioptrijski ram, a ponudu ramova pogledajte putem naše online prodavnice naočara.

Essilor (Francuska) je razvio poseban sloj te vrste (naočare za kompjuter) koji se nanosi I sa unutrašnje I sa spolje strane stakala I štiti Vaše oči 100% od štetne plave svetlosti. Naš savet je Essilor Prevencia – Najnovija Crizal inovacija čuva vaše zdravlje propuštajući osnovni vidljivi spektar svetla (uključujući korisno plavo-tirkizno svetlo)

Naočare za kompjuter štite oko od preranog starenja na način da selektivno filtrira i uklanja štetno svetlo:naocare za kompjuter

  • reducira izlaganje plavo-ljubičastom svetlu te na taj način znatno produžuje život stanicama mrežnice oka

  • sadrži filter protiv umaranja očiju što može produžiti rad na računaru

  • obostrana zaštita (I sa unutrašnje I sa spoljne strane stakala)

  • sloj protiv magljenja, sloj protiv grebanja, masnih otisaka prstiju, nagomilavanja čestica prašine, višeslojni anti-reflex sloj

  • štiti od UV zraka 25 puta više u poređenju kada nemamo naočare

  • predstavlja najbolju UV zaštitu na prozirnim sočivima

Koji su simptomi prekomernog rada na računaru?naočare za računar

– Zamor, glavobolja, suvoća oka. Sve ovo dovodi do lošijeg kvaliteta rada, brzo gubite fokus jer Vam se oči zamaraju, takođe to može dovesti do smanjene produktivnosti.

* Kako sprečiti negativne posledice?

Ako već imate dioptriju I nosite naočare, jako je bitno da imate sloj brotiv štetnog zračenja računara, mobilnog telefona ili tableta. Zaštitni sloj će zaštiti oči, omogući će nesmetano obavljanje svih poslova za računarom, I izbeći će te česte glavobolje I suvoću oka. A, ako ipak nemate dioptriju, Vama su idealne “preventivne” naočare, koje će Vaše oko zaštititi od štetnog uticaja računara. Sprečite nastanak dioptrije na vreme, čuvajte svoje oči.

Međutim, pri nešto manjem radu za računarom, dobro je pratiti sledeća uputstva : Na svakih pola sata pravite pauzu, gledajte u daljinu, I opustite očne mišiće. Tokom rada što češće trepćite (jer zbog koncetracije pri radu često ređe trepćemo što dovodi do suvoće oka), ako je potrebno, koristite veštačke suze. Ovo je takođe bitno za nosioce kontaktnih sočiva.

* Koje osvetljenje je idealno pri radu za računaromnaočare za kompjuter

Najbolje je prirodno osvetljenje, tako se oči najmanje naprežu pri gledanju u ekran.Takođe, nikako ne bi trebalo raditi u mraku, a da lampa direktno osvetljava ekran. Važno je da sve jasno vidite, kada je ekran zaprljan ili zamagljen, bitno je dobro a očistiti kako biste oči što manje naprezali.

* Kako zaštititi decu?

Iste savete bi trebalo primeniti I na decu. Ipak, na njih obratite malo više pažnje, naime, ako se previše približavaju ekranu dok nešto gledaju, bilo bi dobro odvesti ih oftalmologu.

* Najugroženije su osobe sa postojećom dioptrijom?

za pregled transparentna

Oni koji nose naočare za čitanje, znači da imaju problem pri gledanju na blizu 20-30cm udaljenosti, dok nam se ekran po pravilu nalazi na nekih 60-80 cm udaljenosti. Tada bi bilo dobro da imaju odlično zaštićene naočare za srednju distancu, ili da imaju posebne OFFICE naočare, koje služe za gledanje na dve udaljenosti, blizinu I srednju distancu.

Svratite do nas i odaberite vaše naočare za kompjuter.


logo