Multifokalna kontaktna sočiva

Multifokalna kontaktna sočiva

 

multifokalna kontaktna sočiva

 

Današnja uznapredovala tehnologija nam je omogućila je I presbiopima da nose kontaktna sočiva I uživaju u jasnom vidu ka svim udaljenostima bez naočara. Ukoliko već nosite kontaktna sočiva za daljinu, nakon 40te godine javlja se presbiopija – potreba za nošenjem korekcije za čitanje. Tada, najčešće su se prepisivale naočare preko kontaktnih sočiva. Danas su nam dostupna multifokalna kontaktna sočiva koja pokrivaju sve tri distance – blizinu, srednju distancu I daljinu.

Šta je to presbiopija ?

Presbiopija ili staračka dalekovidost se javlja kao posledica starenja sočiva. Sočivo gubi elastičnost, a samim tim I mogućnost da jasno fokusira predmete na blizinu, pa se tada javlja I potreba za naočarima za blizinu. Ova pojava je najčešća nakon četrdesete godine.

Kako funkcionišu multifokalna kontaktna sočiva ?

Ovakva sočiva nude mekan prelaz od vida na daljinu, preko srednje distance do vida na blizinu. Ovo podrazumeva da ovakva sočiva imaju progresivnu korekciju dioptrije smanjujući napetost oka I omogućavajući kristalno jasan vid ka svim udaljenostima.

U Lensoptic Oftalmološkom centru možete obaviti pregled za multifokalna kontaktna sočiva, gde ćete sa oftalmologom dogovoriti odgovarajuću vrstu.

Za oko je najzdravija kombinacija kontaktnih sočiva i naočara, tako, uz multifokalna sočiva možete se sa oftalmologom konsultovati oko multifokalnih naočara. Njihova uloga je ista kao kod sočiva, u jednom paru naočara imate sve tri dioptrije (blizina, srednja distanca i daljina).

Takođe, cene kao I vrste multifokalnih sočiva možete pogledati u našoj online prodavnici.

Dobrodošli!


logo