Odabir okvira

ODABIR OKVIRA PREMA LICU

Odabir okviraUz pomoć ljubaznog osoblja koji će Vam pomoći da izaberete Vaš IDEALAN OKVIR rešite Vaš problem brzo i praktično, naš tim se sastoji od stručnjaka koji Vam mogu pomoći pri svim pitanjima oko naočara i zdravlja Vaših očiju,na taj način mozete biti sigurni da ćete imati celovitu uslugu, pronadite apsulutno sve na jednom mjestu vezano za optičke proizvode i njihovo PRAVILNO ODRZAVANJE.
Naša saradnja sa Vama se ne završava prodajom naočara, rado ćemo obaviti redovnu povremenu kontrolu naočara , podešavanje i servis .Rezrvišite svoj termin,samo za Vas u LENSOPTICU i nesmetano izaberite svoje nove naočale i naravno za poslušajte naše savete vezane za odrzavanje i rukovanje..
Nudimo najprestiznije modne marke: Police, RayBan, Oxydo, Sferoflex, Vogue, Armani, Gucci, Ferre, Missoni, Jaque Leman, Piere Cardin, Dior, MaxMara, Fendi, Burbery, Guss, Gant, Iceberg, Persol, Avanglion…

KAKO IZABRATI IDEALAN OKVIR ZA VAS

Odredite svoj oblik lica i naučite par jednostavnih pravila kako najbolje uskladiti oblik lica sa okvirom naočara.
Za početak uzmite u obzir tri najbitnija pravila:
1. okvir naočara trebao bi biti u kontrastu sa oblikom vašeg lica.
2. proporcije naočara moraju biti u skladu sa proporcijama lica (što znači bolje je da nisu prevelike ili premale)
3. okviri bi trebali biti usklađeni sa nekom karakteristikom vašeg lica koju želite istaknuti (npr. plavi okviri naglašavaju plave oči).
Postoji sedam osnovnih oblika lica: okruglo, ovalno, izduženo, trouglasto, srcoliko, oblik dijamanta i četvrtasto.

OKRUGLO LICE

Kako biste malo ublazili okrugle linije lica isprobajte naočare ravnih, četvrtastih okvira. Lice će izgledati mršavije i izduženije

OVALNO LICE

Smatra se savršenim oblikom za sve okvire. Ipak, kako biste još više naglasili tu prirodnu lepotu ovalnog lica, odaberite okvire koji su jednako široki ili malo širi od lica i izduženog su ovalnog oblika.

IZDUŽENO LICE

Obično je usko, ima jako naglašene jagodične kosti i ponekad izdužen nos. Kako bi lice izgledalo kraće birajte pune okvire, neka budu u boji ili imaju zanimljiv uzorak jer će tako lice dobiti na dubini. Kako bi nos izgledao kraći, neka most naočara bude kratak.

TROUGLASTO LICE

Kako biste uravnotežili lice, najbolje je staviti što jači naglasak na gornji deo lica, dakle područje očiju. Zato odaberite naočare malo debljih, čvrstih okvira. Dobro će pristajati okviri oblika mačjih očiju.

SRCOLIKO LICE

Ovakvo lice ima šire čelo i špičastu bradu, pa nije potrebno stavljati još više naglaska na gornji deo lica. Odaberite tanke okvire decentne boje i laganog materijala ili naočare bez vidljivog okvira.

OBLIK DIJAMANTA

Suženo u području slepoočnice i čeljusti, sa visokim i naglašenim jagodicama. Ovakav oblik lica je najređi. Kako biste istakli oči isprobajte okvire koji imaju naglašen i zadebljan gornji deo koji pokriva područje obrva. Dobro će pristajati i ovalni okviri ili okviri u obliku mačjih oči.

ČETVRTASTO LICE

Izražena čeljust i široko čelo karakteristike su četvrtastog lica. Kako biste izdužili lice i ublažili mu ćoškove i linije, pokušajte sa uskim, izduženim okvirima koji imaju više širine nego dubine. Dobro će pristajati i izduženi ovalni okviri.

Sada kada ste usvojili nekoliko sitnih ali bitnih pravila, eliminišite ono što ne odgovara, a isprobajte ono što vam odgovara. Svaki dobar i iskusan optičar trebao bi vam znati pomoći sa svojim savetima i predlozima tako da kupovina ne bi trbalo da predstavlja problem..

Dozvolićete da Vam poučeni dugogodišnjim iskustvom preporučimo naj adekvatniji oblik i tip naočara koji odgovara baš Vama i da ga zajedničkim selektovanjem,predamo Vama ugradjenog sa dioptrijskim staklima na dugo i zadovoljno korišćenja..To ćemo uraditi profesionalno ali I prijateljski jer svaki savet koji je dobronameran vremenom sebe oplodi i nadamo se stvori dugu i partnersku saradnju..

Vaš Lensoptic – Zastitnik Vašeg vida.


logo