Oftalmološka ordinacija

SNIŽENJA I AKCIJE!

OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA LENSOPTIC

Ono što Vas očekuje u našoj oftalmološkoj ordinaciji tokom naredne sezone, su popusti za odredjene pakete oftalmoloskih usluga koje možete obaviti svakog radnog dana i subotom,u terminima koji Vama najviše odgovaraju.

OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA CENE PREGLEDA 

 

 KOMPJUTERIZOVANO VIDNO POLJE   – 2500,00rsd

 

 

Kompjuterizovano vidno polje (kompjuterizovana perimetrija) je dijagnostička procedura pomoću koje se postavlja rana dijagnoza glaukoma, procenjuju oštećenja vida nastala kod postojanja glaukoma i prati efikasnost antiglaukomske terapije.

Bazira se na ranom otkrivanju ispada u vidnom polju kojih pacijent često nije ni svestan, a koja se javljaju kao posledica delovanja povišenog očnog pritiska kod pacijenata sa glaukomom.

Takođe, koristi se i kod otkrivanja ili napredovanja neuroloških bolesti. 

Ispitivanje se vrši tako što pacijent sedi za aparatom na čijoj se površini emituju svetlosni stimulusi u vidu tačaka koje pacijent treba da uoči. Pritiskom na taster pacijent daje do znanja da je video svetlosni stimulus što kompjuter registruje. Obradom dobijenih informacija, to jest primećenih i neprimećenih svetlosnih stimulusa (tačaka) kompjuter izbacuje grafički i numerički prikaz pacijentovog vidnog polja.

Na osnovu tih rezultata moguće je postaviti dijagnozu ili pratiti napredovanje bolesti.

 

KORNEALNA TOPOGRAFIJA ROŽNJAČE – 2500,00rsd

 

 

Kornealna topografija rožnjače je dijagnostička metoda u oftalmologiji,kojom se dobija detaljan opis rožnjače.Ona se koristi ZA DIJAGNOZU,PROCENU,PRAĆENJE I LEČENJE pojedinih degenerativnih oboljenja i stanja na rožnjači.

Topografija je, takođe, potrebna radi preciznog određivanja (fitovanja) kontaktnih sočiva i izuzetno je korisna u ranom otkrivanju i praćenju napredovanja keratokonusa. Program za kontaktna sočiva automatski fituje najadekvatnije kontaktno sočivo za pregledano oko i na taj način olakšava rad oftalmologa – kontaktologa.

 

 PAHIMETRIJA – 2000,00rsd

Pahimetrija (CCT – Central Corneal Thickness) je metod merenja debljine rožnjače.

Jednostavnom upotrebom pahimetra (koristi se ultra-zvuk visoke frekvencije) precizno merimo debljinu rožnjače. Pahimetrija je izuzetno značajna u kontaktologiji prilikom procene stanja i stepena keratokonusa (nepravilne zakrivljenosti rožnjače). Ona se primenjuje i za određivanje debljine rožnjače kod glaukoma i bolesti rožnjače. Debljina rožnjače utiče na preciznost merenja očnog pritiska, a kod nekih oboljenja rožnjača je zadebljana ili istanjena.

  

 

KONTAKTNA SOČIVA ORDINACIJA

 

LETNJI PAKET ZA PACIJENTE SA DIJAGNOSTIKOVANIM GLAUKOMOM ILI SUMNJOM NA GLAUKOM

Paket usluga obuhvata : 

-Pahimetriju, merenje očnog pritiska, vidno polje, OCT, gonioskopiju i pregled oftalmologa – 11000,00rsd (puna cena 14500,00) 

 

OCT

 


I dalje,u našoj ordinaciji, možete obaviti preglede po sniženim cenama:

  • Kontrola očnog pritiska sa pregledom očnog dna, može se obaviti po ceni od 1500 RSD.
  • Određivanje dioptrije za daljinu, blizinu, srednju daljinu, a po potrebi i širenje zenica, za neverovatnih 3.000 RSD*
  • Svi nosioci  mekih kontaktnih sočiva,kod kojih nije potrebno širenje zenica kontrolu dioptrije mogu obaviti za samo 2000 RSD.*

* Ukoliko kod nas radite naočare,menjate stakla,ili kupujete meka kontaktna sočiva- PREGLED/KONTROLA ĆE VAM BITI BESPLATNI!


 

Vaš Lensoptic


logo