Sa naočarima po posao

Sa naočarima po posao

Zaboravite finu košulju i čvrst stisak ruke. Ako želite ostaviti dobar utisak na potencijalnog poslodavca – stavite naočare.

Sa naočarima po posaoIstraživanje je pokazalo da su veći izgledi da ćete ostaviti dobar utisak na sagovornika ako imate naočare. Trećina odraslih osobe sa naočarima doživljava profesionalnijim, a za čak 43% deluju inteligentnije, piše britanski Daily Mail. Oko 40% ispitanih, u studiji britanskog College of Optometrists, bi razmotrilo ideju da stave naočare ako bi to uvećalo izglede da dobiju posao. Njih 6% smatra da nošenje naočara čini osobu modernijom, a devet posto misli da naočare pridonose privlačnosti.

Profesor psihologije Cary Cooper s Lancaster univerziteta smatra da ne iznenađuju nalazi prema kojima poslodavci žele inteligentne zaposlene, ali i da je ideja prema kojoj inteligentni ljudi nose naočare samo jedan stari stereotip.
U stvarnosti, naočare su slab indikator nečije inteligencije zato što za loš vid može postojati niz razloga. Osim toga, mnogi biraju sočiva – kaže Cary Cooper. – Moguće je jedino da nekim ljudima nošenje naočara daje više samopouzdanja pa zbog toga ostave bolji utisak na razgovoru za posao.


logo