Televizor u sočivima

Televizor u sočivimaZvuči poput naučne fantastike – Televizor u sočivima koji emituje televizijske emisije i digitalne tetovaže pomoću kojih osećamo emocije glumaca na ekranu. Bez obzira na to, stručnjaci veruju da bi oboje moglo biti stvarnost u sledećih deset godina.
Kažu da će konstantna minijaturizacija tehnologije dovesti do televizora koji će biti smanjeni na veličinu kontaktnih sočiva, a energiju će dobijati iz ljudskog tela. Kanali će se moći menjati glasovnim naredbama ili pomakom ruke, kažu izveštaji proizvođača tehnologije buduće kućne zabave, piše Daily Mail.
Samo ćete ih staviti u svoje oko ujutro i izvaditi na kraju dana’, rekao je Ian Pearson futurolog koji savetuje kompanije o novim tehnologijama. Digitalne tetovaže, u međuvremenu će ‘utisnuti’ emocije koje glumci žele preneti u seriji ili filmu i stvoriti impulse tako da nam dopuste da osećamo ono što i oni.
Ovo će omogućiti obožavateljima Jamesa Bonda da osećaju uzbuđenje pobeđivanja neprijatelja ili sportskim navijačima da iskuse ono što i vrhunski sportisti, predviđa izveštaj jednog proizvođača. ‘Tehnologija postaje manja i manja, a prozvođači je žele dovesti što bliže ljudima’, rekla je Miriam Rayman koja se bavi takvom vrstom proizvoda.


logo