Kontaktna sočiva

Šta roditelji i pacijenti moraju znati pre nego se odluče za kontaktna sočiva?

Najpre, radi se o skupljem načinu korekcije jer pored sočiva koje može da se izgubi ili pocepa, potrebna su sredstva za pranje i čuvanje sočiva. Ukoliko postoji motivisanost pacijenta da nosi kontaktno sočivo više ili manje prisutan strah tokom edukacije nestaje i pri prvom stavljanju i skidanju sam pacijent uviđa da se radi o vrlo jednostavnoj radnji koja mora ipak tokom nošenja sočiva da se uvežba. Pored svih prednosti koje sočivo pruža ono zahteva strogo pridržavanje načina nošenja i održavanja jer u slučaju nebrige i neodgovornosti može dati brojne, neki put i opasne komplikacije. Zato se osim u retkim slučajevima gde postoji medicinska indikacija, pa se sočivo propisuje čak i vrlo maloj deci, kod kojih brigu o sočivu preuzima uglavnom majka, u svim ostalim slučajevima preporučljiva je određena dob deteta (ne pre sednog ili osmog razreda osnovne škole) i potreban stepen odgovornosti deteta da samo manipuliše sa solivom, da se bine o njemu, strogo se pridržava datih upustava i proceni kada eventualno treba da konsultuje ordinirajućeg oftalmologa.

Uz odgovarajuću brigu i propisan režim nošenja i kontrola sočivo je izvanredan način korekcije raznih vrsta dioptrijskih grešaka uz puno zadovoljstvo pacijenta, roditelja i ordinirajuceg oftamologa.

Detaljnije informacije i kompletnu ponudu kontaktnih sočiva i rastvora za kontaktna sočiva očne kuće Lensoptic možete pronaći na strani KONTAKTNA SOČIVA


logo