Batesova metoda

Dr. William Bates je bio oftalmolog koji je doslovce proveo decenije učeći o uzrocima najčešćih problema s vidom. Dipolomirao je na Univerzitetu Cornell i posle postao profesor oftalmologije i istraživač u tom medicinskom polju na području oko New Yorka. Bates je bio uspešan u stvaranju raznih lekova za vid, te je zaključio da svako može videti bez pomoći veštačkog, korektivnog sočiva. Njegove tehnike su stvorene kako bi se oči same istrenirale za samo-poboljšanje i prirodno lečenje.

Batesova metoda, kako se to obično naziva, stvorena je kako bi prvenstveno pomogla deci za bolje učenje, bez prouzrokovanja nepotrebnog, štetnog naprezanja očiju. Dr. Bates je zaključio da većina loših navika i komplikacija s vidom počinje kod školske dece. Deca nesumnjivo imaju tendenciju biti znatiželjna i uvek žele naučiti nove stvari. Međutim, kada se stvari konstantno i preterano bacaju pred njih, od njih se traži da upiju tone nezanimljivih informacija u svoje male umove zbog čega mozak teže radi i njihove oči doživljavaju veliki stres. Isto tako, nove i nepoznate stvari uzrokuju stres kod očiju, jer ih deca moraju pohraniti u svojoj memoriji. Svaki dan, deca se fokusiraju na nove predmete – oni mogu i ne moraju biti zainteresirani za njih. Deci se ne daje mogućnost da im se oči odmore. Tačno tu Batesova metoda dolazi u igru.

Batesova metodaBatesova metoda je vrlo praktična i laka. Bates je napravio veliku tablu na kojoj su se nalazili najčešći oblici i slova. Postavio je ovu tablu na zid ispred učionice. Zatim je uputio decu da gledaju u tablu kad god su osetili da uzimaju previše informacija ili da su pod velikim stresom. Bates je naposletku otkrio da samo gledanjem u ovu tablu barem tri minuta dnevno, naprezanje očiju nestane.

Batesova metoda je stavljena na korišćenje u nekoliko škola na području New Yorka. Nastavnici su počeli primećivati značajno poboljšanje vezano uz nivo koncentracije i akademski napredak kod dece. To je zbog toga što je gledanje u tablu prouzrokovalo mirovanje njihovih očiju i nestanak naprezanja. Školski sistem New Yorka je nažalost utvrdio da Batesove tehnike odvlače pažnju i metoda je izbačena iz školskog sistema. No, Kina je jedina zemlja koja obrazuje svoje učenike za trening korekcije vida.

Batesova metoda nije samo za decu, može je koristiti svako, u bilo kom dobu. Ako želite, možete napraviti svoju vlastitu tablu za oči kao Bates i obesiti je u svojoj kancelariji. Gledajte direktno u tablu nekoliko puta dnevno, jednostavno da se uverite da se vaše oči odmaraju, i na taj način smanjite naprezanje očiju. Učenje kako trenirati svoje oči da se opuste neizbežno će vam pomoći u poboljšanju vida, prirodno – počevši sada, a i za ostatak vaše budućnosti.
Batesova metoda je nakon decenija ponovno iznesena i obnovljena, vezano uz nova istraživanja i tehnološki napredak, a sada je dostupna u programu pod nazivom Vid bez naočara.

Da biste dobili besplatan primerak prvog poglavlja Dr. Batesove metode, kao i više informacija o prirodnom poboljšanju svog vida, i kako bi dobili ažuriranu verziju, posetite http://www.improvevisionnaturally.com


logo